Zijn schimmels in de badkamer slecht voor je gezondheid?

Veel mensen vragen zich wel eens af of schimmels in de badkamer slecht zijn voor de gezondheid. Ze lijken zo onschuldig, daar in het hoekje van het plafond of op de tegeltjes in de badkamer. Schimmels zitten vaak in voegen en kun je herkennen aan de vaak zwarte / grijze kleur. Schimmels zijn slecht voor de gezondheid en moeten worden verwijderd. Wat zijn schimmels en waarom zijn ze slecht voor ons?

Schimmels zijn niet gezond

Schimmels in de badkamer moet je verwijderen, het liefst zo snel mogelijk. Schimmels ontstaan als de omstandigheden gunstig zijn voor de schimmel om te groeien. Dit betekent dat het vochtig en warm moet zijn. Waar in huis is het vaak vochtig en warm? In de badkamer! Dit betekent dat je vaak schimmels tegenkomt in de badkamer, de douche en rond de wasbak. De schimmels groeien snel en nestelen zich vaak tussen de tegeletjes. Schimmels voeden zich bijvoorbeeld van de materialen tussen de tegeltjes, de voegen of de kitnaad.

Waarom krijg je schimmels in de badkamer?

Schimmels ontstaan doordat het warm en vochtig is. Maar waar komen schimmels dan vandaan? Schimmels zweven als het ware in de lucht. De pollen van de schimmel kan overal komen, ook in je longen! Dit is schadelijk en moet je voorkomen. Een kleine hoeveelheid pollen is niet zo erg. Je lichaam kan dat wel aan, maar veel pollen is schadelijker. Mensen met luchtwegklachten moeten daarom extra voorzichtig zijn bij schimmels. Je lichaam kan heftig reageren, je kunt huiduitslag krijgen, jeuk en je kunt gaan hoesten. Heb je astma? Kijk dan zeker uit met schimmels!

Zwarte of oranje schimmels in de badkamer?

Schimmels komen in allerlei kleuren. Soms zie je zwarte schimmels en soms oranje. De oranje / rode schimmel is eigenlijk geen schimmel. Deze schimmel zie je vaak op zeer warme dagen in de badkamer. De rode gloed / waas wordt veroorzaakt door een bacterie. Deze bacterie groeit heel hard als het warm en vochtig is en voedt zich op shampoo resten in de douchebak / tegeltjes. Kijk uit met deze bacterie want ook hier kun je heel ziek van worden. Niet als je het aanraakt, maar als je het binnenkrijgt door bijvoorbeeld per ongeluk een besmette vinger in je mond te stoppen.

Zijn zwarte schimmels ook schadelijk?

Het korte antwoord is ja. Zwarte schimmels kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid. Je kunt infecties krijgen en je kunt een allergische reactie ontwikkelen. De sporen van zwarte schimmels kunnen zich gaan nesten in je gehoorgang. Hier kunnen ze schade aanrichten die meestal niet vanzelf weer overgaat. Je hebt daar een speciale geneesmiddel voor nodig van de dokter.

Hoe verwijder je schimmels in de badkamer?

Er zijn heel veel manieren om schimmels te verwijderen. De meest makkelijke manier is om gebruik te maken van een speciale middel tegen schimmels. Deze kun je online kopen en gebruiken tegen de schimmels. Het middeltje werkt zeer effectief omdat er bleekmiddel / chloor in zit verwerkt. Hier kunnen schimmels zeer slecht tegen. Daarnaast zorgt bleek ervoor dat de oppervlakte weer mooi wit en schoon wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s