Werkt schimmelspray echt tegen schimmels?

Er zijn veel middeltjes tegen schimmels te koop, maar werkt nou echt en wat werkt er niet? Het ligt er vooral aan waar je schimmels hebt, je kunt namelijk niet elk product zomaar gebruiken. Een middel (sprayflacon) dat vaak wordt gebruikt kun je bijvoorbeeld niet op het plafond gebruiken. Wat moet je wanneer gebruiken?

Schimmelspray kopen of zelf aan de slag?

Bij beginnende shimmels is het verstandig om een speciale spray te kopen tegen de schimmel. De spray zorgt ervoor dat de schimmel verdwijnt en wordt gedood. In de spray zit chloor verwerkt waardoor de schimmel vrijwelijk onmiddelijk wordt gedood, maar wees je er wel van bewust dat chloor / bleekmiddel de oppervlakte kan aantasten. Het is daarom belangrijk om de spray niet overal te gebruiken, zeker niet op plafonds!

Bij beginnende schimmel is het dus verstandig om een spray te gebruiken. Op die manier pak je eigenlijk alle schimmels mee en ben je vrijwel verzekerd van een schone badkamer. Je kunt ook zelf aan de slag met een borstel, mondkapje, water en vooral heel veel energie. Handmatig schimmels verwijderen is een flinke klus en je moet flink wat doorzettingsvermogen hebben. De schimmel kan namelijk snel weer terugkomen.

Vergevorderde schimmels

Wanneer er sprake is van een vergevorde schimmel, grote schimmelplekken die niet alleen op de oppervlakte zitten maar zich diep geworteld heeft de muren / plafond, dan is het verstandig om een aantal stappen te volgen. Ten eerste is het goed om de situatie te bekijken. Zit de schimmel overal of zit de schimmel in een bepaalde ruimte. Schimmels zitten bijna altijd op plekken waar de oppervlakte relatief koud is ten opzichte van de omgeving. Hier slaat water namelijk neer (condens), ideaal voor de schimmel om te groeien.

Als de schimmel op slechts één plek zit, kun je een spray gebruiken. Je kunt de spray laten inwerken voor ongeveer een uur en dan verwijderen. Bleek in de spray zal de oppervlakte doen bleken, het maakt de opperlvakte helder. Je kunt de spray dus zeker niet op elke oppervlakte gebruiken. Gebruik anti schimmelspray nooit op een geverfde oppervlakte. Gebruik de spray ook niet op het plafond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s