Tips om van schimmels af te komen in de douche

Hoe kom je het best af van schimmels in de douchebak? Schimmels kunnnen zich snel verspreiden in en om de douchebak. De douchebak is een bron van voedingsstoffen voor schimmels. Het is daarom belangrijk om na elke douchebeurt de bak een beetje schoon te maken. Spoel zoveel mogelijk shampoo resten weg. Zeepresten en in principe alle schoonmaakproducten zijn een ideale voedingsbron voor schimmels.

Zorg voor een droge douchecabine

Het klinkt misschien als veel werk, maar het is belangrijk om na het douchen de cabine te drogen. Gebruik bijvoorbeeld een trekker om de wanden van de douchecabine te drogen. Hoe meer vocht je verwijderd, hoe minder gunstig dat is voor schimmelvorming. Schimmels hebben een vochtige en warme omgeving nodig om goed te kunnen gedijen. Haal je die elementen weg, dan is de kans minder groot dat je schimmel kolonies krijgt.

Een schone badkamer is een badkamer zonder schimmel

Schimmels hebben voedingsstoffen nodig. Nu is het voor een schimmel niet zo moeilijk om iets te zien als voeding. Bijna alles is ”eetbaar” voor een schimmel. Wanneer de douchecabine niet schoon is, er veel schampooresten zijn te vinden, haar en huidschilfers, dan is de schimmel waarschijnlijk ook niet ver weg. Schimmels feesten op dat soort resten. Een schone badkamer is dus vaak ook een badkamer zonder schimmel.

Lucht de badkamer goed door

Het is natuurlijk een beetje een cliché, maar de badkamer goed doorluchten helpt tegen schimmelvorming. Schimmels zijn overal, ook al ben je nog zo netjes. Het doorluchten van de badkamer zorgt ervoor dat de sporen de badkamer verlaten. De sporen ”lucht” je naar buiten. Je kunt op verschillende manieren luchten, bijvoorbeeld door middel van een raam openzetten of met een automatische afzuigsysteem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s