Schimmels en corona: wat zijn de risico’s?

Het coronavirus is een virus dat zich nestelt in de luchtwegen. We weten ook dat schimmels normaal gesproken geen gevaar vormen voor gezonde mensen, maar in sommige gevallen wel een reactie veroorzaken die lijkt op een allergische reactie. Hoe zit het met mensen die corona hebben of die corona hebben gehad? Vormen schimmels in de douche en badkamer een extra gevaar?

Zijn schimmels gevaarlijk voor mensen?

Schimmels kunnen gevaarlijk zijn voor mensen met een verzwakt afweersysteem. Voor de meeste mensen vormen schimmels echter niet een direct gevaar. Wel is het zo dat sporen, de kleine deeltjes van schimmels, lichaamsvreemd zijn, maar toch via de luchtwegen in de longen terecht komen. Je lichaam reageert op de sporen en ruimt ze op. Dat proces kan een reactie uitlokken. Bij sommige mensen is die reactie heftig.

Greenmigo Alpha Serie Luchtontvochtiger ALPHA-12(12L/dag),Draagbaar Ontvochtiging Elektrische Ontvochtiger Voor Ruimtes 18m² tot 30m²,Tegen Vocht en Schimmel in Huis,Slaapkamer,Kantoor of Kelder

Corona en schimmels

Corona is een virus, dat is dus heel wat anders dan een schimmel. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat mensen die besmet zijn met het coronavirus aan het vechten zijn tegen het virus in de longen. De longen moeten er dus niet nog een aanvaller bij hebben. Schimmels zijn lichaamsvreemd, je lichaam vecht tegen schimmels en sporen. Dit betekent dat, mocht je een coronavirus hebben, je maar beter niet in een omgeving kunt zijn waar veel schimmels te vinden zijn. Het is extra belangrijk om schimmelige ruimtes te vermijden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s