Gebruik je soda of chloor tegen schimmels?

Vaak hoor en lees je over allerlei tips tegen schimmels in de badkamer en in de douche, maar welke middeltjes werken nou het best? Als je zwarte stipjes ziet op het plafond van de badkamer of wanneer je rode strepen ziet in de douchecabine, dan heb je waarschijnlijk te maken met schimmels. Je kunt hier speciale antischimmelspray voor kopen, maar je kunt ook zelf aan de slag met een eigen mengsel. Wat werkt wel, en wat werkt niet?

Bakingsoda tegen schimmels

Schimmels zijn vervelend, lijken vies en onhygiënisch. Je wilt dus van die schimmels af. Hoe doe je dat? Met behulp van soda kun je een eind komen. Soda is een soort natuurlijke schoonmaakmiddel die je voor allerlei zaken kunt inzetten. Het is een ontsmettingsmiddel en lijkt dus ideaal te zijn om je huis mee te reinigen. Het is wel zo dat bakingsoda niet altijd even goed werkt tegen hardnekkige schimmels. Bij een zeer lichte variant kun je soda nog wel eens inzetten. Pak een doek en stop in een bak water een paar koppen bakingsoda. Hiermee kun je de oppervlakte inwrijven en reinigen. Het resultaat kan wel tegenvallen indien het gaat om een schimmel die al dieper in de oppervlakte zit.

Chloor tegen schimmels

In chemische reinigers zit bijna altijd chloor. Dit doodt de schimmels direct en laat een mooi ”helder” resultaat achter. Wel is het belangrijk om te beseffen dat de reiniger erg milieu onvriendelijk is en ook nog eens zeer sterk ruikt. Je kunt onwel worden als je te lang met een chemische reiniger werkt. Houd hier dus rekening mee als je dit wilt inzetten tegen schimmels. Het resultaat is vaak zeer goed. Chemische reinigers zitten in een flacon zodat op een handige manier de schimmels kunt bestrijden.

Alternatieve schoonmaakproducten tegen schimmels

Naast chemische reinigers en bakingsoda kun je ook citroen of azijn gebruiken tegen schimmels. Beide kunnen een werking hebben, al is het resultaat vaak onvoldoende. Bij zeer lichte schimmelvorming kan het nog wel eens nuttig zijn om in plaats van chemische toepassingen een alternatieve, meer milieuvriendelijke optie te gebruiken. Verwacht er echter niet heel veel van, zeker niet wanneer er sprake is van veel schimmel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s